3D_KU_Hetzijngeenslechtemensen.png

In 2020 gaf Kim Uittenbosch haar debuutroman uit bij uitgeverij 100 Jaar Na Vandaag.

Voor ieder verkocht boek doneert ze 1 euro aan Het Vergeten Kind. Een stichting die strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich echt kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. 

Het zijn geen slechte mensen

De wekker gaat. Het is zeven uur 's ochtends. Sam van tien staat op, doucht en kleedt zich aan. Ze wekt haar broertje en maakt beneden het ontbijt klaar. Twee boterhammen met chocoladepasta voor allebei. Thee met melk en suiker voor hem. Koffie met melk en suiker voor haar. In het koffiezetapparaat zit nog koffie voor drie koppen. Dan heeft haar moeder straks ook ontbijt. Haar broertje komt aangekleed beneden. Ze eten in stilte voor de televisie. Daarna fietsen ze naar de basisschool.

 

Een moeder die vrije uurtjes paffend doorbrengt op de bank of ‘ziek’ in bed. Alcoholisme dat de overhand neemt. En een vader die ook graag drinkt en de situatie vooral grappig vindt. Is dit normaal, vraagt Sam zich af.

 

Een boek over ouders die hun kinderen verwaarlozen en volwassenen die wegkijken. En wat dit ongeziene leed doet met een vrolijk en levenslustig kind als Sam.

Het zijn geen slechte mensen is verkrijgbaar bij je lokale boekhandel of online.

Het vergeten kind.png
100 jaar na vandaag.jpg